Bosszankodnak a szolnokiak, napok óta folyamatosan petárdáznak és tűzijátékoznak a városban

Megosztás

A rendőrség pedig a lakosság szerint nemigen szeretne intézkedni ilyen ügyekben, inkább elhárítják a felelősséget. Pedig Szolnok négy napja olyan, mint egy pirotechnikai bemutató helyszíne.

Vannak, akiket egyáltalán nem zavar, sőt, beszólogatnak azoknak, akiket zavar ez a jelenleg tilos tevékenység, tűzijátékozni ugyanis csak december 31-én, estétől másnap korán reggelig szabad, petárdázni pedig eleve tilos és az is lesz.

Orsolya már nem bírta cérnával és kiengedte a gőzt a közösségi médiában. “ehet, hogy nem leszek túl népszerű, de mi lenne, ha a tűzijátékokat, petárdákat nem lövöldöznék december 24. óta minden nap? Tudomásunk szerint 2023. december 31-én 18.00-tól 2024. január 1. 6.00-ig lehet… de a Holt-Tisza partján december 24. óta hallani a tűzijátékozást, petárdázást. Nem mellesleg a petárdázás TILOS!

Persze, nincsenek illúzióim, tudom, ez már nagyon régóta fennálló probléma, és akiknek az inge lenne, pont azok nem veszik magukra…” – írta Orsolya. A hozzászólásokból kiderült, a probléma nem egyedi, hanem folyamatos és kiterjedt szinte a teljes város területére. “A József Attilán dobálták nagyon 1 órája, hogy száradna le a kezük.”

“Minél több ilyen “kérés” születik a szellemi fogyatékosok felé, annál jobban csinálják. Ők ettől boldogok, hogy durran.” “Most is durrogtat néhány barom agyhalott itt a Jósika úti óvoda környékén…. hogy inkább dugná a se..ébe!” “Szandán szintén, a Rendőrség azt mondta, mondjam meg név szerint, ki dobálja. Akkor intézkednek! No comment!” “Ne aggódj. Nem csak a holt Tiszán, a Széchenyin is durrogtattak. Szegény kutyusunk úgy megijedt, hogy csak úgy szaladt fel. Utána napokig alig lehetett levinni.” “Sok b*zi k*cs*g nem tud mit kezdeni magával, ezzel szórakozik” – írták mások.

Mi hogy kezelnénk a petárda-problémát?

Kapcsolódó cikkek